Ételfutár vagytok?

Nem vagyunk ételfutár. Webáruház vagyunk vegán készételekkel és félkészételekkel.

Honnan származnak a webáruházban kínált termékek?

A kínálatunkban található készételeket és félkészételeket Ázsiában, Nagy-Britanniában és a „kontinentális“ Európában készítik és a legjobbak közé tartoznak, amit jelenleg a piac kínál. Vigyázunk arra, hogy nem csak vegán, de tiszták is legyenek — azaz adalékanyagok, mű aromák, ízesítők és tartósítószerek nélkül készüéljenek.

Gluténmentes ételek is találhatók a kíntálatban?

Minden ételünk gluténmentes.

Forgalmaztok allergénmentes ételeket is?

Az ételek körülbelül fele allergénmentes, ezért tökéletes azoknak is, akiknek különböző étrendbeli korlátozásokat kell betartani. Olvasd el a címkén az étel részletes leírását.

Kinek ajánljuk ezeket a készételeket?

Mindenkinek, aki nem csak gyorsan és főzés nélkül, de egészségesen is szeretne táplálkozni — akár otthon, munkában, vagy egy kirándulás során. Minden vegán életében vannak napok, amikor nincs lehetőség frisset főzni vagy meglátogatni a kedvenc vegán bisztróját. Épp akkor jönnek jól a mi webáruházunkban található vegán készételek.

Miért sok a csípős készétel?

Mivel a vegetarianizmus és veganizmus bölcsőjében, Indiában készülnek, bevált, több mint ötezer éves régi receptek alapján. Ellentétben velünk, az indiaiak öt alapízt különböztetnek meg — édeset, sósat, keserűt, savanyút és csípőset. Az ókori indiai ájurvéda gyógyítás szerint ahhoz, hogy az étel egyúttal orvosság is legyen, a tányéron jelen kell lennie mind az öt íznek, beleértve a csípőset is. Ezért az indiaiak gyakran azt mondják, hogy: „Ha nem csíp, ne edd!“ A csípősséget könnyen mérsékelheted jól lehűtött vegán joghurttal. Egyébként nem csípős ételeket is találsz nálunk. A címkén az étel részletes leírásában találsz erre vonatkozó infót.

Muszáj hűtőben tárolnom ezeket a termékeket?

Az ajánlatunkból származó termékeket nem muszáj sem hűteni, sem fagyasztani. Minden ételünk és félkészételünk felbontatlanul szobahőmérsékleten tárolható, akár a munkahelyen az íróasztal fiókjában vagy hátizsákban egy túra során. A felnyitott ételt tárold hűtőben, és fogyaszd el 48 órán belül.

Meddig fogyaszthatóak a www.eddmost.hu webáruház termékajánlatában található készételek?

Legalább 12 hónapig a gyártástól számítva. A szavatossági időt csomagoláson találod. Csak olyan gyártóktól származó ételeket forgalmazunk, akik a tartósságot tartósítószerek hozzáadása nélkül is garantálják.

Tartós készételek tartósítószer nélkül? Az lehetetlen! Kémia nélkül ez ma nem működik!

De igen! A tartósításért nagyanyáink régi bevált receptjét vettük elő — a befőzést. Csak feljavítva és korszerűsítve. Egykor a befőtteket forrásponton csírátlanították. Gyártóink, köszönhetően a magasnyomásnak, ezt 110 -130 °C-on végzik. Így semmisítve meg azokat a mikroorganizmusokat, melyek az ételt tönkre tehetnék, azaz vírusok, baktériumok, penész, élesztőgombák és enzimek. Ezért nincs szükség tartósítószerek hozzáadására.

 Nincs negatív hatással a készétel minőségére a befőzés több mint 100 °C fokon?

Épp ellenkezőleg! A magasabb hőfokú befőzés kíméletesebb az ételhez, mint az általános 100 fokos csírátlanítás. Minél magasabb a hőmérséklet, annál kevesebb ideig tart a befőzés. Köszönhetően ennek a készétel jobban megőrzi érzékelhetőségi tulajdonságait is, vagyis a kinézetét, állagát, illatát és ízét. Ezért a kínálatunkban lévő készételeknek olyan az íze, mint a frissen főtteknek.

És a vitaminok? Ilyen magas hőmérsékletnél a vitaminok biztosan elpusztulnak.

A befőzés nem semmisíti meg az összes vitamint, mint ahogy azt gyakran az emberek gondolják. A hőérzékeny vitaminok, mint például a C-vitamin sajnos már 45 °C-on kezdenek tönkremenni. A hőstabil vitaminok viszont kibírják akár a 180 °C-t is. Viszont a 200 °C-os sütés, grillezés, rántás megsemmisít minden vitamint. Egyszerű iránymutatás érvényes — minél alacsonyabb a hőmérséklet és minél rövidebb ideig tart a hőkezelés, annál több vitamin marad az ételben. A 110 – 130 °C körül történő befőzés kíméletes a vitaminokkal, mivel csak pár percig tart. A vitaminveszteség a kíméletesen befőtt készételekben így összevethető a párolással, dinszteléssel vagy a főzéssel.

Miért vannak a szokásostól eltérően tasakba csomagolva a készételek, nem pedig konzervdobozba vagy befőttesüvegbe?

Mert a tasak környezetkímélő és praktikus. Kevesebb hulladék keletkezik. Ugyanúgy osztályozható, mint a tetrapack doboz. A tasak könnyebb, egyszerűbb a tárolása és nem törik szét. Könnyeben nyitható. A készételt egyenesen a felbontatlan tasakban melegítheted meg — például úgy, hogy a edénybe teszed, amiben előtte felforraltad a vizet. Tudtad, hogy a tasakos készételek gyártásához, tárolásához és szállításához 37%-kal kevesebb energia szükséges, mint a hűtött vagy fagyasztott félkész ételekhez?

Nem ártalmas az egészségre a tasak?

A többrétegű védő élelmiszertasak belseje ellenálló, egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező, élelmiszeripari polipropilénből készül. A polipropilén a legkeményebb, és egyben a leginkább ellenálló műanyag. Nem lesz műanyag ízű és szagú a készétel tőle. A következő réteg, mely nem érintkezik az étellel, az alumínium. Védi a készételt a látható, és nem látható sugárzástól, mely megváltoztathatja az étel érzékelhetőségi tulajdonságait vagy megsemmisítheti a vitaminokat és fehérjéket. A tasak külső rétege véd a sérülésektől.

Hogyan kell az webáruházotokban ajánlott ételeket fogyasztásra készíteni?

A tasakos ételt öntsd ki a tasakból és melegítsd 2 percig serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben. Vészhelyzet esetén, például túrázás vagy utazás közben, az ételt felmelegítheted úgy is, hogy a felbontatlan tasakot 5 percre forrásban lévő vízbe helyezed. A műanyag tálcába csomagolt ételt a fólia többszörös átszúrása után felbontatlanul 2 percig melegítsd a mikrohullámú sütőben. A pontos elkészítés leírása a webáruházunkban és a fogyasztói csomagoláson található.

Hogyan vásároljak az www.eddmost.hu webáruházban?

Vásárlás a www.eddmost.hu webáruházunkban könnyű és gyors. Tedd be a termékeket a kosárba. Válaszd ki a vásárlási módot. Add meg a kézbesítési címet és a számlázási adatokat. Válaszd ki a kézbesítési és a fizetési módot. Hagyd jóvá a rendelést. Az egész csak néhány percet vesz igénybe.

Mennyit kell várnom a csomagra és mennyi lesz a postaköltség?

Az információ itt található.

Hogyan fizethetek?

Az információ itt található.

Egyéb kérdésem van. Kihez fordulhatok?

Írj nekünk az info@eddmost.hu  e-mail címre vagy a Facebook oldalunkra.