Ételfutár vagytok?

Nem vagyunk ételfutár. Webáruház vagyunk vegán készételekkel, félkészételekkel és italokkal.

Honnan származnak az Önök webáruházában kínált termékek?

A kínálatunkban található készételek, félkészételek és italok Ázsiában, Nagy-Britanniában és a „kontinentális“ Európában vannak gyártva és a legjobbakhoz tartoznak, amit jelenleg a piac kínál. Vigyázunk arra, hogy nem csak vegán, hanem tiszták is legyenek—azaz adalékanyagok nélkül, mű aromák nélkül, ízesítők nélkül és tartósítószerek nélkül.

Gluténmentes ételeket is találhatók az kíntálatodban?

Szinte minden étel a kínalatunkban gluténmentes. Olvasd el a cimkét az étel részletes leírásában.

Forgalmaztok allergénmentes ételeket is?

Az ajánlatban lévő ételek körülbelül a fele allergénmentes, azért kitünően megfelel azoknak, akik különböző étrendbeli korlátozásokat kell betartani. Olvasd el a cimkét az étel részletes leírásában.

Kinek valóak ezek a készételek?

Mindenkinek, aki nem csak gyorsan és főzés nélkül, de egészségesen és akar enni—akár otthon, munkában, hegyekben vagy a vízparton. Minden vegán életében vannak napok, amikor nincsen lehetősége frisset főzni vagy meglátogatni a kedvenc vegán bistróját. Épp akkor jönnek jól a mi webáruházunkban található vegán kézsételek az egész világból.

Miért sok készétel a kínálatotokból csípős?

Mivel a vegetarianizmus és veganizmus bölcsőjében, Indiában készülnek, bevált, több mint ötezer éves régi receptek alapján. Viszont ellentétben velünk, az indiaiak öt alapízt különböztetnek meg—édeset, sósat, keserűt, savanyút és csípőset. Az ókori indiai ájurvéda gyógyítás szerint ahhoz, hogy az étel egyúttal orvosság is legyen, a tányéron jelen kell lennie mind az öt íznek, beleértve a csípőset is. Ezért az indiaiak örömmel azt mondják, hogy: „Ha nem csíp, ne edd!“ A csípősséget könnyen mérsékelheted jól lehűtött vegán joghurttal. Egyébként nem csípős ételeket is tartunk az ajánlatunkban. Kövessd a csípőség címkét az étel részletes leírásában.

Muszáj hűtőben tárolnom az Önök webáruházukban vásarlott ételeket?

Az ajánlatunkból származó termékket nem muszáj sem hűteni, sem fagyasztani. Minden ételünk, félkészételünk és italunk felbontatlanul szobahőmérsékleten tárolható, akár a munkahelyen az íróasztalod fiókjában vagy hátizsákban a túra során. A felnyitott készételt tárold hűtőben, és fogyaszd 48 órán belül.

Meddig fogyaszthatóak az www.eddmost.hu webáruház termékajánlatban található készételek?

Legalább 9-12 hónapig a gyártástól számítva. A szavatossági időt lásd a csomagoláson. Csak olyan gyártóktól származó ételeket forgalmazunk, akik a tartósságot tartósítószerek hozzáadása nélkül garantálják.

Tartós készételek tartósítószer nélkül? Az lehetetlen! Kémia nélkül ez ma nem működik!

Működik ám! A tartósításért nagyanyáink régi bevált receptje kezeskedik—a befőzés. Csak feljavítva és korszerűsítve. Egykor a befőtteket forrásponton csírátlanították. A gyártóink, köszönhetően a magasnyomásnak, ezt 110 -130 °C-on végezik. Így semmisítve vannak azok a mikroorganizmusok, melyek az ételt tönkre tehetnék, azaz vírusok, baktériumok, penész, élesztőgombák és enzimek. Ezért nincs szükség tartósítószerek hozzáadására. 

Nincs negatív hatással az készétel minőségére a befőzés több mint 100 °C fokon?

Épp ellenkezőleg! A magasabb hőfokú befőzés kíméletesebb az ételhez, mint az általános 100 fokos csírátlanítás. Minél magasabb a hőmérséklet, annál kevesebb ideig tart a befőzés. Köszönhetően ennek a készétel jobban megőrzi érzékelhetőségi tulajdonságait is, vagyis a kinézetét, állagát, illatát és ízét. Ezért a kínálatunkban lévő készételek úgy ízlenek, mint a frissen főttek.

És a vitaminok? Ilyen magas hőmérsékletnél a vitaminok biztosan elpusztulnak.

A befőzés nem semmisíti meg az összes vitamint, mint ahogy azt gyakran az emberek gondolják. A hőérzékeny vitaminok, mint például a C-vitamin sajnos már 45 °C-on kezdenek tönkremenni. A hőstabil vitaminok viszont kibírják akár a 180 °C-t is. Vizsont a 200 °C-os sütés, grillezés, rántás megsemmisít minden vitamint. Egyszerű iránymutatás érvényes—minél alacsonyabb a hőmérséklet és minél rövidebb ideig tart a hőkezelés, annál több vitamin marad az ételben. A 110 – 130 °C körül történő befőzés kíméletes a vitaminokkal, mivel csak pár percig tart. A vitaminveszteség a kíméletessen befőtt készételekben így összehasonlítható a párolással, dinszteléssel vagy a főzéssel.

Miért vannak a szokásostól eltérően tasakba csomagolva az készételek, nem pedig konzervdobozba vagy befőttesüvegbe?

Mert a tasak környezetkímélő. Először is, kevesebb hulladék keletkezik. Másodszor, ugyanúgy osztályozható, mint az tatrapack doboz. Harmadszor, a tasaks készételek gyártásához, tárolásához és szállításához 37%-kal kevesebb energia szükséges, mint a hűtött vagy fagyasztott félkész ételek esetében. Ezen kívül a tasak sokkal praktikusabbak a konzervdoboznál vagy az befőttesüvegnél. A tasak könnyebb. Egyszerűbb a tárolása. Nem törik szét. Könnyeben nyitható. A készételt egyenesen, a felbontatlan tasakban melegítheted meg—például úgy, hogy a vízforralóba helyezed, amiben előtte felforraltad a vizet.

Nem ártalmas az egészségre a tasak?

A többrétegű védő élelmiszertasak belseje ellenálló, egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező, élelmiszeripari polipropilénből készül. A polipropilén a legkeményebb, és egyben a leginkább ellenálló műanyag. Nem lesz műanyag ízű és szagú a készétel tőle. A következő réteg, mely nem érintkezik az étellel, alumínium. Védi az készételt a látható, és nem látható sugárzástól, mely megváltoztathatja az étel érzékelhetőségi tulajdonságait vagy megsemmisítheti a vitaminokat és fehérjéket. A tasak külső rétege véd a sérülésektől.

Hogyan kell az webáruházotokban ajánlott ételeket fogyasztásra készíteni?

A tasakos ételt önts ki a tasakból és melegítsd 2 percig serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben. Vészhelyzet esetén, például túrázás vagy utazás közben, az ételt felmelegítheted úgy is, hogy a felbontatlan tasakot 5 percre forrásban lévő vízbe helyezed. A műanyag tálcába csomagolt ételt a fólia többszörös átszúrása után felbontatlanul 2 percig melegítsd a mikrohullámú sütőben. Tésztákot 3-8 percig, száraz keverékek pedig 5-45 percig főzd, étel típusától és fajtától függően. A pontos elkészítés leírása a webáruházunkban és a fogyasztói csomagoláson található.

Hogyan vásároljak az www.eddmost.hu webáruházban?

Vásárlás a www.eddmost.hu webáruházunkban könnyű és gyors. Tedd be a termékeked a kosárba. Add meg a kézbesítési címet és a számlázási adatokat. Válaszd ki a kézbesítési és a fizetési módot. Hadj jóvá a rendelést. Az egész csak néhány percet vesz igénybe.

Mennyit kell várnom a csomagra és mennyi lesz a postaköltség?

Az információ itt található.

Hogyan fizethetek?

Az információ itt található.

Egyéb kérdésem van. Kihez fordulhatok?

Írj nekünk az info@eddmost.hu  e-mail címre vagy a Facebook oldalunkra. A kérdésedre 24 órán belül válaszolunk.